Kavan uuden laavun rakennus (10.9.2016)

Paikalla oli koira, joka näytti kissalta, oli kissan kokoinen, oli kissan karvainen ja kissan pehmoinen ja käyttäytyi kuin sylikissa. arvosana 11/10, "syöttaisin sille rusinoita kädestä kunnes se purisi" - Anonyymi partiolainen. Siinä kai ne tärkeimmät tästä reissusta.

Tehtiin me laavuakin vähän matkaa.

Paikalla ainakin Kissakoira, Juuso. Oskari, Jan, Eero, Katja sekä Viola. Jessestä ja Vaitniemestä hataria muistikuvia mutta ei kuvatodisteita.

Lähtötilanne: Laavun tukirakenteet oli valmiina koska Juuso ja Jesse ja mahdollisesti Joku Muu oli ne aiemmin käynyt kasailemassa. Jostain saatiin puutavaraa ilmestymään laavun läheisyyteen. Jan ja Oskari toi työkaluja ja ruokaa. Viola tuli yllättäen ja lupaa kyselemättä jostain terviksen tyttöleiriltä töitä pakoon, ressukka ei tiennyt että kerrankin meillä tehtiin hommia talkoopäivänä.

Tapahtumakuvaus: Kerrankin oli miellyttävä sää ja monta talkoolaista joten hommat eteni vauhdilla ja kaikilla oli kivaa ja ruokaakin saatiin ajoissa. Hyvät talkoot. Käytettiin uutta, kallista puutavaraa lattiaan ja seiniin, tehtiin kurkihirsi (by Oskari ja Jan) ”tuulenkaatamasta” kuusesta ja piilotettiin varastettu höyrynsulkumuovi seinälautojen väliin. Yllämainitut osat yhdistettiin toisiinsa Roihun ylijäämänauloilla. Syötiin kabanossi-kierremakaroonimössöä ja juotiin vihreää, 12 vuotta kypsytettyä mehukattia. Maistui ilmeisesti aikanaan päärynältä.

Lopputulos:Lattia ja seinät valmiita. Katon viimeistely ja kattohuovan asennus jätettiin seuraavaan vuoteen, sillä tosi EräSetä ei tarvi kattoa. Täten totesimme laavun rakennetuksi ja käyttökelpoiseksi. Vanhan laavun rippeet jätettiin levälleen pitkin metsää myöhemmin poltettavaksi, ensimmäiset bitumit laitettiin tulille jo samana iltana. Vaitniemen tervahyttysmyrkyn takia osa talkoilijoista haisi palaneelle männynkävylle seuraavat 3 päivää, lopuilla oli ( (23+massakerroin) * talkootunnit - lakin pinta-ala / log10 ) hyttysenpuremaa.

Ohessa kuvia tapahtumasta, jokainen voi itse keksiä niihin hassunhauskat kuvatekstit (oma lempparini on ”Eero näyttää Kartsepeukkua, muut kääntää noloina katseeensa pois ja keskittyy hakkaamaan nauloja”)