SnowNevarQorCнегбарф-leiri (16-17.1.2016)

Lisätty 20.3.2016

(Selaimesi tukiessa tässä näkyisi Santerin video)

”Varmista, että lumi on riittävän vaikeaa. Jos se luolat, ihmiset voivat sairastua ja mahdollisesti kuolemaan.”

Useita vuosia haudottu idea Maailman (=tervajärvi) suurimmasta liukumäestä päätettiin lopulta toteuttaa ”nyt kun on kerrankin lunta”. Samalla päätettiin tehdä taas jotain tyhmää ja erikoista, joka tällä kertaa olisi nukkuminen itsetehdyssä lumiluolassa. Tapahtuma suoritettiin poikkeuksellisesti yhden yön retkenä jotta varmasti tulisi kiire mäen ja luolan rakentamisessa. Tässä onnistuttiin täydellisesti vaikka muuutama sankaritonttu menikin kämpälle jo perjantai-iltana.

”Valitse sopiva sivusto.Se auttaa, jos sivusto on tasolla.”

Lumiluola päätettiin rakentaa jäälle, koska olemme laiskoja. Siellä oli myös lunta, toisin kuin rinteessä kämpän takana. Yritimme kuitenkin väsätä jonkinmoista lumikourua koska santeri oli tuonut eeppisen kilpalaskurin mukanaan (https://www.youtube.com/watch?v=bI253rRfebE). Noin 4 tunnin uurastuksen jälkeen laskukelpoista liukumäkeä oli noin 10 metriä, eli se järveä lähinnä olevä 10 metriä johon pystyi järvenjäältä heittelemään lisää lunta. Tämä siitä huolimatta että yritimme uhrata ryhmän pienintä jäsentä (Khunolle) pakottamalla hänet liukkaalle ja kestävyydeltään kyseenalaiselle saunankatolle tiputtelemaan lunta suunnitellun mäen kohdalle. Ehkä sitten ensi vuonna saadaan kunnon mäki...

”Ellei se ole hätä, älä koskaan yritä raivata kasa yksin, jos kasa romahtaa sinua, olet todennäköisesti kuolee.”

Ylläolevaa ohjetta ei pahemmin noudatettu luolan teossa, vaan tylysti pistimme Santerin kaivamaan luolaa yksin. Pidimme toki luolan ulkopuolella yhtä vahtijaa ”kannustamassa” Santeria, mutta kannustus olisi ilmeisesti kaivannut erinäisiä ihmisen vahingoittamiseen tarkoitettuja apuvälineitä; parin tunnin kaivamisen jälkeen tila oli toki riittävän syvä kaikille paitsi Juusolle mutta katto oli surullisen matalalla. Tämä aiheutti ongelmia myöhemmin luolaan makuulle mentäessä. Kokonaisuutena luola oli kuitenkin selkeästi onnistuneempi kuin liukumäki, joten hyväksyimme sen yöpymiskäyttöön. Yöpymään meno tapahtui erinäisin kikkakeinoin, sillä luolassahan ei ylimääräisiä vaatteita pystynyt riisumaan tai säilyttämään. Tämä johti eeppisiin ideoihin kuten paperikenkiin (RIP se lumeen juuttunut kenkä). Itse nukkuminen onnistui kohtuullisesti, oli lämmin mutta jatkuva pelko katon romahtamisesta aiheutti lievää unettomuuteen johtanutta hysterian tunnetta. Katto kuitenkin romahti vasta viikkoa myöhemmin joten vastoin ennakko-oletuksia lopullinen lumikuolemien määrä pysyi nollassa (tässä vaiheessa kyseenalaistan ne selviytymiselokuvat jossa kaikki kuoli, mitä me muka tehtiin väärin?)

”Muistettava on muita auttamaan jakaa kuormaa ja on yksi henkilö, joka laatii energia-rikas, lämmin ruoka toimittamaan työtä joukkueen kanssa.”

Jotain me syötiinkin, Polttajapastan miilua nyt ainakin. Illalla myös saunottiin ja sen ohessa lumessakin jotkut kävivät, oli kuulemma kylmää ja hetken päästä märkää. Curlingrataakin aloitettiin tekemään, jätettiin hyvin nopeasti kesken. Paikalla oli ainakin Onkalo-Santeri, Kamera-Jan, MulleIsoinLapio-Juuso, Kattouhri-Nea sekä RillitHuurussa-Katja. Paikalla lusmuamassa sekä ruokaa syömässä kävivät myös SaunaKuumaksi-Jesse ja KouluKaatuuPäälle-Oskari. Eeppiset lumiluolaohjeet pöllittiin osoitteesta http://wke.visoria.com/miten-rakentaa-lumi-luola.

- Juuso