Kronikka ja ideologia

Tonttuvartio sai alkunsa noin 13 vuotta suuren käpysodan jälkeen, kohtalaisen synkkänä, mutta ei kovin myrskyisänä kevätiltana Puntalan saunassa. Suuren inspiroinnin ohjaamana, Juuso jyrähti "Kolme vuotta sudarien johtajana takana, ei enää ikinä uudestaan!" johon Kivi nyrpeästi vastasi " Saatkin sitten ottaa vetovastuun mun porukasta, ne kasvoi juuri seikkailijoiksi". Siitä alkoi pitkä ja surullinen taival, joka ei näytä loppuvan ikinä :(

Alkuperäisiä seikkailijoita oli paljon ja porukka oli hämmentävän eri-ikäistä, idiootteja kaikki. Mahtuihan joukkoon toki muutama älykäs yksilökin, mutta ne perkeleet ymmärsivät lopettaa partion ajoissa.

Itse tonttuvartion nimi ja nykyinen kokoonpano oltiin saavutettu viimeistään syksyllä 2009? Jolloin ryhmä sai myös *lisää tähän adjektiivi* nimensä. Myöhemmin ryhmään liittyi vielä ErPistä loikannut Katja, joka syväluotaavassa haastattelussa kertoi pakenevansa Setälä-Lamppu akselin diktatuuria sekä jatkuvia kololla tapahtuvia "leivontakertoja" jossa leivottiin lähinnä sudareiden ajatusmaailmaa lähemmäksi kohti kaksinvaltiaiden yhtenäistä tahtoa.

Tontturyhmän toiminnan kantavia voimia ovat kautta aikain olleet
1. typerät ideat
2. liikaa rahaa ja aikaa
3. into toteuttaa kohtaa 1, käyttäen apuna kohtaa 2.

Ryhmän tärkeimpiin sääntöihin kuuluu tällä hetkellä:
1. Jan lusmuaa aina, älä anna Janin lusmuta
2. Älä jätä Arttua yksin tulen kanssa (oikeastaan, älä jätä Arttua yksin ikinä)
3. Aina voi saunoa
3b. Usein voi saunoa uudestaankin
4. jotain pekoniin liittyvää

Ideologialtaan tonttuvartio muistuttaa perinteistä tyranniaa, mutta siinä on viitteitä myös poliisivaltioon ja pekonikeskeiseen kommunismiin. Päätöksenteko tapahtuu joko johdon antamilla päiväkäskyillä ("hyvä nakki" ja "paha nakki", molemmat ovat kansalaisen kannalta huonoja) sekä salamyhkäisillä pikaäänestyksillä, joihin ehtii osallistua vain muutama ennenkuin äänestysaika päättyy ja usein kaikki merkinnät äänestyksestä poistetaan.

-Juuso